Запись на консультации и диагностику, результаты исследований и акции — в мобильном приложении!

PRP-терапія та O-shot в гінекології. Консультує акушер-гінеколог Олена Федорова

Плазмотерапія в гінекології (PRP-терапія) — це процедура введення власної плазми, яка збагачена тромбоцитами, унаслідок якої відбувається лікування, відновлення тканин інтимної зони.

Плазмотерапія в гінекології (PRP-терапія) — це процедура введення власної плазми, яка збагачена тромбоцитами, унаслідок якої відбувається лікування, відновлення тканин інтимної зони.

Плазма, збагачена тромбоцитами, містить у собі тромбоцитарні фактори росту, які стимулюють природні процеси відновлення тканин, а також містить велику кількість вітамінів та мінералів.

Перевагою PRP-терапії є використання саме власної плазми крові пацієнтки, тому немає ризику імунної реакції та передачі мікроорганізмів від інших донорів, а реабілітація не займає багато часу.

Які показання до плазмотерапії в гінекології?

  • Корекція атрофії слизової оболонки піхви
  • Лікування захворювань шийки матки (лейкоплакія, хронічні цервіцити)
  • Склероатрофічний ліхен та крауроз вульви
  • Відновлення еластичності рубцево змінених тканини промежини (після епізіотомії, епізіорафії)
  • Профілактика та лікування хронічних вагінітів
  • Лікування сексуальної дисфункції (зниження чуттєвості, дискомфорт у піхві під час статевого акту)

У яких випадках PRP-терапія протипоказана?

  • Порушення згортання крові
  • Анемія (зниження гемоглобіну) та тромбоцитопенія (зниження тромбоцитів)
  • Вагітність та період лактації
  • Онкологічні захворювання
  • Аутоімунні захворювання
  • Цукровий діабет
  • Гострі вірусні та бактеріальні інфекції
  • Епілепсія
  • Алергія на антикоагулянт (гепарин)

Як проходить процедура?

Курсу плазмотерапії обовʼязково передує консультація акушер-гінеколога.

  1. Перед процедурою проводять забір венозної крові пацієнтки
  2. Кров збирається в спеціальні пробірки, стерильні та одноразові.
  3. Пробірку з кровʼю поміщають у центрифугу, де відбувається процес відокремлення плазми, збагаченої тромбоцитами від інших елементів крові. Процес займає 10–15 хвилин.
  4. Плазма, збагачена тромбоцитами, інʼєкційно вводиться в проблемні зони. Процедура проходить під місцевим знеболенням та займає приблизно 15–20 хвилин.

Зміни помітні вже після першої процедури, але зазвичай для досягнення більшої ефективності та подовження тривалості потрібно пройти саме курс — кількість та періодичність процедур визначає гінеколог.

O-shot — нова методика плазмотерапії

O-shot або «постріл оргазму» — це проста у виконанні, нехірургічна процедура, що також проводиться з використанням збагаченої тромбоцитами плазми (PRP). Методика використовується для покращення відчуттів під час статевого акту.

До переваг процедури O-Shot можна віднести: зменшення або повне зникнення болю під час статевого акту, лікування аноргазмії (дисфункція, внаслідок якої немає оргазму), включно зі збільшенням чутливості протягом статевого акту, яскравіших приємних відчуттів, корекція лібідо, зволоження слизової.

Ця процедура займає до 20 хвилин, протягом яких плазму, збагачену тромбоцитами (PRP), вводять у ділянки клітора та передню стінки піхви (точку G). Уколи О-Shot зазвичай безболісні, тому що ми використовуємо місцеве знеболювання. Після процедури пацієнтка може їхати до дому, дотримуючись рекомендацій лікаря.

Відвідувати гінеколога та ставити питання про статеве життя — це не соромно. Федорова Олена Сергіївна веде прийом у відділеннях в Одесі на Розкидайлівській, 69/71 та в Чорноморську. Ви можете записатись на консультацію або стати на облік через форму на сайті, мобільний додаток або за номерами: +38 (048) 730–00–30, +38 (096) 380–30–30, +38 (063) 380–30–30, +38 (066) 380–30–30.