Запис на консультації та діагностику, а також результати досліджень у мобільному додатку!

Консультація сімейного лікаря

Загальна практика лікарів сімейної медицини базується на медичному обслуговуванні сім’ї пацієнта та комплексному підході до їхнього здоров’я протягом життя – побудованому на міцних, дружніх стосунках протягом довгих років.

Майбутнє – за довірчою лікувальною практикою. Згідно з останніми статистичними даними, у 90% випадків пацієнти перебувають під наглядом та лікуються у багатопрофільних лікарів.

Лікар сімейної медицини досконально знає специфіку кожної сім’ї, і маленьких, і дорослих пацієнтів, які спостерігали роки. Завдяки ретельному спостереженню членів сім’ї та з урахуванням персональних особливостей кожного пацієнта лікар сімейної медицини здійснює опіку над здоров’ям, підбираючи оптимальний алгоритм лікування та широко дивлячись на клінічну проблему.

Компетенція сімейних лікарів

Лікарі сімейної медицини є фахівцями, які оперують комплексними медичними знаннями та надають багатопрофільну допомогу пацієнтам самостійно (за потреби залучаючи лікарів вузької спеціалізації).

Лікарі загальної (сімейної) медичної спеціалізації набувають професійних навичок протягом десяти років, оперуючи різнобічними знаннями з фундаментальних областей медицини. Сімейний лікар впроваджує в лікувальну практику медичний досвід у терапії, педіатрії, неврології, дерматології, імунології, кардіології, офтальмології, ендокринології, хірургії.

Сімейний лікар проводить систематичне спостереження комплексним станом здоров’я всіх пацієнтів сім’ї – і маленьких, і дорослих; він призначає консультації, планує обстеження, рекомендує лікування, здійснює профілактику. У компетенції лікаря – надати першу медичну допомогу, ідентифікувати діагноз, констатувати найпоширеніші захворювання – тому звертатися до інших лікарів суміжних спеціальностей часто не потрібно.

Статус сімейного лікаря зобов’язує досконально знати своїх пацієнтів та застосовувати отримані знання з метою підтримки здоров’я. Лікарі сімейної медицини найчастіше в курсі конкретних проблемних станів окремого організму та проблем зі здоров’ям, специфіки характеру та натури, шкідливих та корисних звичок, психологічного клімату в сім’ї та на роботі, багатьох приватних моментів. Це допомагає сімейному лікарю підбирати ефективні методи лікування в індивідуальному порядку з огляду на глибоке бачення першопричин багатьох захворювань.

Форма близьких, довірчих відносин «пацієнт-лікар» демонструє чудові результати. Сімейний лікар – це близький друг сім’ї та довірена особа пацієнта, який стоїть на варті їхнього міцного здоров’я.

Прямі обов’язки сімейного лікаря

  • Санітарно-медична допомога, діагностування проблем зі здоров’ям, лікування хворих дітей та дорослих.
  • Постійне, комплексне спостереження та огляд хворих та членів їх сімей з метою профілактики.
  • Діагностичне обстеження та первинна консультація профільних фахівців (якщо питання потребує детального вивчення).
  • Координуюча функція та «ведення пацієнта»
  • Поглиблений терапевтичний підхід та повноцінна картина стану здоров’я, комплексне медичне обслуговування (з урахуванням генетики та спадковості, сімейної специфіки та способу життя, факторів ризику та історії хвороби).

Прийом ведуть спеціалісти

Відгуки