Запис на консультації та діагностику, а також результати досліджень у мобільному додатку!

Ліпофілінг обличчя

Ліпофілінг – популярна в естетичній та реконструктивній хірургії процедура, яка забезпечує відновлення тканин, омолодження шкіри та вдосконалення контурів. Головна «фішка» цього малоінвазивного втручання в тому, що в якості філера використовується власний жир пацієнта, що значно зменшує ризики побічних ефектів.

Що таке ліпофілінг обличчя? Роз’яснюємо переваги процедури

Ліпофілінг широко використовується в сучасній медицині. Перші процедури подібного типу почали проводити близько ста років тому, а вже в другій половині XX століття лікарі досягли значних успіхів в їх ефективності. Тож на сьогоднішній день ліпоскульптурування є достатньо вивченим та перевіреним, а відтак абсолютно безпечним для пацієнтів.

Ліпофілінг обличчя передбачає збільшення об’єму щік, губ, підборіддя та заповнення зморшок за рахунок пересадки жиру, який збирають з живота, сідниць або ж стегон.

Ліпофілінг обличчя має кілька вагомих переваг:

• «Рідний» матеріал. Можна не переживати, що тканини не приживуться або ж організм відповість алергією. Насправді, такі ризики і при використанні синтетичних матеріалів мізерні, однак ліпофілінг навіть цей незначний показник зводить майже до нуля.

• Тривалий ефект. «Скільки тримається ліпофілінг?» – найчастіше питання про процедуру. Відповідь всіх приємно дивує – зміни залишаються помітними протягом кількох років.

• Омолодження тканин. Процедура не лише коригує контури, але й активно насичує шкіру.

• Безпечність. Завдяки малоінвазивності процедури, ймовірність ускладнень після втручання дуже низька.

 

Види ліпофілінгу обличчя, які роблять у Медичному домі Odrex

В Медичному домі виконують різні техніки процедури, які передбачають використання власної жирової тканини. Яку саме обрати, вирішує лікар на консультації, спираючись на показання пацієнта. Пояснюємо, чим відрізняються ці методи.

Ліпофілінг – найпростіша процедура, швидка в проведенні та у відновленні. Наноліпофілінг – майже те саме, але жир більше подрібнюється, тож його доцільно використовувати для заповнення більш делікатних зон.

Ліпографтинг відрізняється використанням власних стовбурових клітин, які відомі відновлювальними властивостями. Тож ліпографтинг обличчя – ідеальне рішення для позбавлення від шрамів.

Нанофетграфтинг передбачає подрібнення жиру до наночастинок, що забезпечує ідеальну інтеграцію у шкіру.

Мікрофетграфтинг – процедура для дуже делікатних зон, натомість макрофетграфтинг використовується при корекції зон більшого об’єму.

 

На яких зонах обличчя доцільно проводити корекцію власним жиром?

Завдяки ліпофілінгу губ можна збільшити розмір та скоригувати контур. Плюс природного філера в тому, що ризики його нерівномірного розподілу малоймовірні. А коли виконує досвідчений хірург – дорівнює нулю.

Ліпофілінг очей забезпечує надання виразного та відкритого погляду. Може передбачати корекцію нижніх повік (ліпофілінг нижніх повік, до речі, дуже популярна процедура), зовнішніх кутків ока та ліпофілінгу носослізних борозен.

Ліпофілінг щік – заповнення «запалих» щік, що надає більш свіжого вигляду.
Ліпофілінг підборіддя – досягнення більш округлої або загостреної його форми, залежно від типажу обличчя.

Ліпофілінг зморшок та заломів – корекція вікових змін, надання шкірі пружності та рівного рельєфу. Зазвичай для цього виконується ліпофілінг під очима, ліпофілінг носогубних складок, між бровами та на лобі.

Ліпофілінг вилиць – надання чіткої та витонченої форми.

❕ На будь-якій зоні можуть проводитися різні техніки – яка саме підійде вам, пояснить лікар на консультації.

 

Протипоказання до процедури

Ліпофілінг — щадна для організму процедура, але все ж має низку протипоказань. Здебільшого вони досить стандартні, як і для будь-яких інших малоінвазивних операцій.

• Інфекційні захворювання, хронічні хвороби у стадії загострення, будь-яке онкологічне захворювання. Гострий процес несумісний з проведенням ліпофілінгу. Процедуру варто відтермінувати аж до повного одужання.

• Вагітність та період лактації. Вагітним та молодим мамам краще зачекати – ліпофілінг може вплинути на розвиток малюка.

Перед операцію пацієнт обов’язково проходить обстеження та консультацію анестезіолога, який визначає, чи не має порушень функцій організму, які перешкоджатимуть втручанню.

 

Як виконується ліпофілінг?

Ліпофілінг обличчя проводиться в декілька етапів:

1. Знеболення

Зазвичай процедуру проводять під місцевою анестезією, але в окремих випадках можуть зробити й під загальною.

2. Мікроліпосакція

Лікар проводить забір жиру з ділянки, в якій є його надлишок.

3. Центрифугування жиру

На спеціальному апараті жир готують до перенесення, фільтрують та подрібнюють.

4. Введення біоматеріалу

Лікар за допомогою тонких канюль вводить жир.

5. Коригування результату

Лікар розподіляє жировий філер так, щоб результат виглядав максимально природно.

 

Відновлення після ліпофілінгу

Остаточний результат процедури можна побачити приблизно за 3 місяці після її проведення. Тож варто набратися терпіння і виконувати усі рекомендації лікаря. Чого очікувати протягом цих 3 місяців?

• Перший тиждень після втручання. Синці, набряки та легкий дискомфорт. Відчуття легко купуються за допомогою знеболювальних засобів.

• До двох тижнів після процедури. Синці та набряки поступово зникають. В цей період пацієнтам важливо намагатися не чіпати обличчя, стримувати активну міміку і відмовитись від фізичного навантаження.

• До трьох місяців. Вже видно кінцевий результат. Пацієнтам можна повністю повертатися до звичайного ритму життя та займатися фізичною активністю.

❕ Кожен організм – окремий всесвіт. В когось відновлення може відбуватись швидше, в когось – трохи повільніше. Вказані терміни приблизні і залежать від індивідуальних особливостей.

 

Де можна зробити ліпофілінг обличчя?

Ліпофілінг в Одесі виконують в Медичному домі Odrex. Процедуру виконують пластичні хірурги, які володіють потужним досвідом у цій царині.

 

Чому процедуру варто робити в Медичному домі Odrex?

• Доказові лікарі

Пластичні хірурги Медичного дому регулярно відвідують конференції та майстер-класи, аби бути в курсі останніх трендів.

• Сучасні операційні

В Медичному домі використовується інноваційне обладнання, яке дозволяє бути впевненими в якісному проведенні втручань.

• Зручний сервіс

Адміністратори Медичного дому допоможуть записатися на попередню консультацію хірурга та підтримають на всіх етапах лікування.

• Дбайливе ставлення

Для нас важливо, щоб кожен пацієнт почувався у нас комфортно, тож ми створили затишну атмосферу у лікарні, подбали про кожну деталь і дрібничку. Делікатність – наша сильна сторона. Ми підказуємо та направляємо, але ми завжди на вашому боці.

Щоб зробити ліпофілінг в Медичному домі Odrex, варто записатися на консультацію до пластичного хірурга і обрати з ним той шлях, який підходить саме вам. Ціна процедури залежить від індивідуальних показань.

 

До та після процедури

 

 

Відгуки