Запис на консультації та діагностику, а також результати досліджень у мобільному додатку!

Хвороба Мінца

Хворобою Мінца називають утворення папілом в протоках молочних залоз. Основний симптом захворювання — виділення з соска, прозорі (іноді з зеленим, білим, жовтим відтінком) або кров’янисті. Крім того, можуть виникати больові відчуття, особливо при натисканні на груди.

Якими симптомами проявляється і як лікується хвороба Мінца?

Хвороби Мінца схильні жінки будь-якого віку, проте частіше вона розвивається в період менопаузи. Ризик її виникнення також підвищується при наявності вузлової або фіброзно-кістозної мастопатії.

Внутрішньопротокова папілома, або, як її ще називають, кровоточить сосок, небезпечна тим, що може швидко переродитися в злоякісну пухлину. Особливо при наявності множинних папілом. Щоб цього не сталося, необхідна своєчасна діагностика і лікування. І перше, і друге можна отримати в Медичному домі Odrex. Наші фахівці подбають про те, щоб проблема була виявлена ​​й усунена в найкоротші терміни та з максимальним ефектом.

Першим етапом в діагностиці хвороби Мінца є огляд онколога-мамолога, після чого потрібно виконати УЗД молочної залози та мамографію. У деяких випадках показано проведення дуктографії — рентгенологічної процедури, яка передбачає введення контрастної речовини в протоки молочних залоз. Безумовно, необхідно і цитологічне дослідження виділень з соска. За допомогою високоточної медичної апаратури в нашій клініці хворобу можна виявити на ранніх стадіях і, відповідно, уникнути негативних наслідків для здоров’я.

Якщо у жінки діагностують хворобу Мінца, лікування призначають тільки хірургічне. Не варто цього боятися: завдяки сучасній техніці і майстерності наших хірургів можливо делікатне видалення ураженої ділянки молочної залози. При цьому форма і розмір грудей не змінюються, шрам практично непомітний. Ця процедура не представляє ризику для здоров’я пацієнток, і виписатися зі стаціонару вони можуть, як правило, вже на наступний день після операції. Однак при встановленій злоякісності освіти може знадобитися мастектомія — повне видалення молочної залози. Лікування внутрішньопротокових папілом консервативним шляхом проводиться у виняткових випадках.

Що може привести до розвитку хвороби Мінца?

Як вже було сказано, основною причиною є вузлова і дифузна мастопатія. Ці патології викликані гормональними порушеннями в організмі жінки. А ті, в свою чергу, можуть бути пов’язані зі стресами, захворюваннями органів статевої системи, абортами і іншими станами, які призводять до змін гормонального гомеостазу. Крім того, як і у випадку з мастопатією, у що не родили і не годували грудьми жінок ризик виникнення захворювання підвищується.

Що робити, якщо внутрішньопротокова папілому виявили під час вагітності або лактації?

Якщо папілома не збільшується і показники цитології нормальні, при вагітності, як і при лактації, хірургічне втручання найчастіше відкладають. Рішення в кожному конкретному випадку повинен приймати досвідчений фахівець після ретельного обстеження.

Яким чином можна запобігти виникненню хвороби Мінца?

Перш за все, жінці слід регулярно проходити обстеження онколога-мамолога та вчасно усувати наявні проблеми. Крім того, важливо відмовитися від шкідливих звичок, налагодити правильне, збалансоване харчування, приділяти достатньо часу відпочинку. І останнє, але далеко не менш важливе правило — самостійна регулярна пальпація грудей. При появі навіть найменших ущільнень і / або виділень з соска зверніться до лікаря.

 

Відгуки

Записатись на прийом

Куди звертатись

Багатопрофільна клініка на Розкидайлівській вул. Розкидайлівська, 69/71
Поліклініка всієї сім’ї в житловому масиві «Райдужний» житловий масив «Райдужний», 19/2