Запис на консультації та діагностику, а також результати досліджень у мобільному додатку!
В цьому розділі можуть зустрічатись відверті сцени, зображення ран і хірургічних операцій. Вразливим людям рекомендуємо утриматись від перегляду.

Малоінвазивна гінекологія: як все влаштовано в Центрі лікування міоми матки Odrex

Розповідаємо, як працює Центр лікування міоми матки в Odrex: інноваційні розробки малоінвазивного хірургічного лікування від провідного німецького гінеколога Гаррі Чарчяна.

Вже за місяць, 15-16 березня, у вас або ваших близьких знову буде можливість отримати допомогу Гаррі Чарчяна, провідного експерта в хірургічному втручанні на матці будь-якої складності, зокрема – хірургічному лікуванні міом.

Про Центр лікування міоми матки в Odrex

Гаррі Чарчян — один з топ-гінекологів Німеччини, під кураторством якого ми відкрили Центр лікування міоми. Цей напрямок покликаний допомагати пацієнткам з доброякісними пухлинами матки ефективно та малоінвазивне: навіть в складних випадках міом величезних розмірів ми намагаємося застосовувати тільки лапароскопічні методики — без розрізів.

Про кілька операцій, які наша команда провела спільно з доктором Чарчяном, можна прочитати на нашому сайті.

У свій минулий приїзд Гаррі Чарчяну і операційної команді Odrex вдалося допомогти ще одній пацієнтці з множинними міомами.

Про кейс — малоінвазивне лікування міоми матки

Пацієнтка вже тривалий час проходила консервативну терапію і результати були добрими — до тих пір, поки прийом медикаментів не перервався. Медикаментозне лікування може бути дуже ефективним, але від пухлини воно не позбавляє. Після відміни лікування міоматозний вузол у пацієнтки почав швидко зростати.

Жінка молода, ще не народжувала і тільки планує вагітність. Тому лікарі запропонували операцію — малотравматичну, зі збереженням матки, за інноваційною методикою, розробленою Гаррі Чарчяном.

Через два дні після операції жінка вже була вдома — і прекрасно себе почувала.

Доктор Чарчян пояснює: «Ми використовували під час UR (uterus reconstruction) власні розробки, які максимально зберігають і м’язову функцію матки, і репродуктивну». Завдяки цьому, за півроку жінка зможе завагітніти і народити без кесаревого розтину. Так з новими методиками наша робота стає трохи ефективнішою, медицина — трохи кращою, а життя окремої людини — набагато здоровішим.

Про те, як все влаштовано

З одного боку, пацієнт не має думати про те, як все влаштовано всередині операційного блоку. І навіщо? Досить того, що все готове до надання йому допомоги. З іншого — про це хочеться розповісти окремо.

Не дивлячись на тисячі операцій, проведених в наших стінах, кожен крок, кожного разу потрібно продумувати заново — з моменту першої зустрічі з пацієнткою в передопераційної і до моменту, коли, після хірургічного втручання жінку переводять до стаціонару.

Приїзд спеціально запрошених фахівців — це одночасно і можливість удосконалюватися, і випробування для всієї операційної команди. Це підготовка обладнання, інструментарію, витратних матеріалів, які можуть знадобитися. Відпрацювання особливостей та складнощів кожної методики. І навіть тактичних схем того, де під час операції стоятимуть хірурги, асистенти, медсестри. Може здатися, що ми любимо ускладнювати собі життя — тому що ніколи не дозволяємо притупитися увазі до деталей.

Як отримати допомогу провідного гінеколога Німеччини?

Все просто — для цього потрібно зателефонувати на гарячу лінію Медичного будинку Odrex +38 (048) 730-00-30 або записатися через форму на сайті.