Запис на консультації та діагностику, а також результати досліджень у мобільному додатку!

Monthly Archives: August 2024

Медики швидкої Odrex провели майстер-клас для малюків

Опубликовано: 30.08.2024 о 15:14

Автор:

Категории: Блог,Відео

Тэги:

А якщо серйозно, то ми чудово провели час в дитячому садочку Montessori Place, де лікар Віктор Усачов, фельдшер Владислав Аргіров та водій Олег розповіли про тонкощі своєї роботи та показали основне місце роботи – карету швидкої. Такі міні майстер-класи в садочку проводять регулярно, щоб познайомити малюків з різними професіями і допомогти визначитись в майбутньому з вибором спеціальності. Сподіваємось, після нашого знайомства у когось із діточок з’явилась мрія стати лікарем.

Викликати швидку допомогу Odrex можна за номером +380 48 752-90-00 або за коротким номером 9000 з мобільного.

Благодійні бої під наглядом Швидкої Odrex

Опубликовано: 29.08.2024 о 15:19

Автор:

Категории: Блог,Новини

Тэги:

Бригада з фельдшерів з медицини невідкладних станів Олега Солоненко, Віталія Варімеза та водія Віталія Кримського супроводжувала 12 професійних поєдинків від промоутерської компанії Ataman Boxing Promotion. Наші бригади Швидкої мають великий досвід роботи в екстрених службах і здатні надати якісну невідкладну допомогу. І ми раді супроводжувати спортивні заходи.

Дякуємо організаторам за корисні ініціативи! І принагідно нагадуємо, що донати на ЗСУ корисні для здоров’я

Кілька деталей про нашу Швидку:

Завжди поруч, 24/7 на зв’язку, Швидка виїжджає до всіх. Укладати договір або купувати страховий пакет для виклику не обов‘язково. Телефони: +380 48 752-90-00 або 9000 — з мобільного.

Ми також забезпечуємо медичне транспортування по Україні та за кордон.

Спікери Odrex Bariatric Meeting VI

Опубликовано: 29.08.2024 о 12:29

Автор:

Категории: Блог,Новини

Тэги:

На конференції на вас чекають змістовні доповіді спікерів з чотирьох континентів про сучасні методи лікування ожиріння й метаболічних розладів, палкі дискусії, обговорення та блок живої хірургії.

Шукайте програму у на сайті та наших сторінках в соціальних мережах та встигніть придбати квитки на конференцію за посиланням: https://2event.com.ua/events/1868791#/

До зустрічі в Medical Hub Odrex!
Місто Одеса, вулиця Розкидайлівська, 69/71
(6 поверх)

За додатковою інформацією звертайтесь в приватні повідомлення, або за адресою: medhubodrex@gmail.com

Контактна літотрипсія. Консультує уролог Таан Надер

Опубликовано: 26.08.2024 о 13:18

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

Що таке контактна літотрипсія?

Контактна літотрипсія – це метод лікування каменів у нирках, сечоводі та сечовому міхурі, під час якого конкременти руйнуються за допомогою спеціальних інструментів – уретроскопа або нефроскопа, що вводяться через сечовидільний канал або ж через невеликий розріз шкіри на спині.

Руйнування каменю відбувається безпосередньо всередині тіла пацієнта. Для цього лікар використовує напівжорсткий чи гнучкий уретроскоп або нефроскоп – з камерою та спеціальним пристроєм, який подає ударні хвилі або лазер. В деяких випадках інструмент вводиться через природні шляхи, тому не потрібно робити розрізи, в деяких – все ж необхідно оперувати черезшкірним методом, втім, розріз при таких втручаннях мініатюрний і не перевищує 2 см.

Кому призначають контактну літотрипсію?

Таке втручання показано пацієнтам, в яких є камені, які не виходять самостійно, або ті, які неможливо вилікувати консервативним шляхом.

Як саме відбувається втручання?

Для каменів сечоводу хірург використовує уретроскоп – тонкий прилад, всього 3 мм товщиною – який подрібнює конкременти та допомагає витягнути їх через сечовивідні шляхи.

Для видалення більших каменів, діаметр яких не перевищує 2 см, лікар використовує гнучкий уретеронефроскоп. Метод, як і попередній, не вимагає розрізів.

А от видалення більших каменів потребує більш радикальних рішень. В таких випадках уролог працює за методом контактної черезшкірної (перкутанної) нефролітотрипсії. Втім, таке втручання майже не залишає рубців на шкірі та не несе негативного впливу на стан нирки.

В чому переваги контактного методу?

  • Мінімальна інвазивність, тобто не потребує великих розрізів.
  • Відносна безболісність та короткий період відновлення.
  • Висока ефективність у видаленні каменів, які важко піддаються лікуванню іншими методами.

На фото урологи Таан Надер та Олег Калашник проводять трансуретральну лазерну контактну уретеролітотрипсію. Вже наступного дня після втручання пацієнт вирушив додому.

Записатись на консультацію Таана Надера ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Як вилікувати алергію у дитини? Консультує дитячий алерголог Наталя Чегурко

Опубликовано: 23.08.2024 о 16:52

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

Кому потрібна АСІТ?

Алерген-специфічній імунотерапії підлягають діти старше 5 років (і, звісно, дорослі теж), якщо мають такі прояви:

  • алергічний риніт та/або алергічний кон’юнктивіт,
  • набряк Квінке,
  • поліноз,
  • бронхіальна астма,
  • атопічний дерматит,
  • алергічні реакції на укуси ос та бджіл.

Необхідність проведення АСІТ підтверджується шкірними тестами (прік-тести), рівнем специфічних імуноглобулінів Е (IgE) до алергенів, а також молекулярною діагностикою, яка дозволяє спрогнозувати ефективність терапії.

Ефективність АСІТ

  • Зменшує прояви алергії,
  • знижує необхідність прийому медикаментів симптоматичної терапії,
  • в деяких випадках забезпечує повну відсутність проявів алергії,
  • попереджає трансформацію алергічного риніту в бронхіальну астму,
  • при наявності бронхіальної астми знижує потребу в ліках як базисної, так і симптоматичної терапії,
  • попереджає розвиток важкої форми бронхіальної астми.

Добре піддається лікуванню також атопічний дерматит, викликаний сенсибілізацією до кліщів домашнього пилу: прояви хвороби значно зменшуються, самопочуття дитини поліпшується, мінімізується ризик розвитку бронхіальної астми.

❕ Важливо. Найкраще починати АСІТ при мінімальних проявах алергії, щоб зупинити алергію на початку алергічного риніту.

Якими алергенами проводиться АСІТ?

  • Кліщі домашнього пилу,
  • грибки (цвіль),
  • пилкові алергени (дерева, трави, бур’яни),
  • епітелій тварин (кіт, собака),
  • яд перетинчастокрилих (оса, бджола).

Як проводиться АСІТ?

Існує два методи: ін’єкційний та сублінгвальний. Перший полягає у введенні екстракту алергена підшкірно у верхню третину плеча, другий – в розсмоктуванні алергену в під’язиковій ділянці.

Для кожної дитини складається індивідуальний план лікування, який складається з двох етапів:

  • ініціююча фаза – поступове підвищення концентрації алергену до максимально допустимого рівня,
  • підтримуюча фаза – введення максимально допустимої дози протягом 3-5 років.

Кому протипоказана АСІТ?

  • Діти до 5 років,
  • загострення хронічних захворювань,
  • імунодефіцитні стани,
  • психічні розлади,
  • прийом препаратів β-блокаторів,
  • онкологічні захворювання,
  • вагітність (якщо жінка до вагітності не отримувала АСІТ),
  • важкі ендокринні порушення.

Записатись на консультацію Наталі Володимирівни ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Що треба знати про вірус Коксакі? Пояснює сімейний лікар Валентина Петромарчук

Опубликовано: 22.08.2024 о 09:19

Автор:

Категории: Блог,Відео

Тэги:

Які симптоми вірусу Коксакі?

  • Виражена лихоманка – температура піднімається до 40°C.
  • Риніт, виділення з носа.
  • Біль у горлі.
  • Висипка – на руках, ногах та навколо рота (можуть з’являтися і на інших ділянках тіла, але на цих найчастіше) з’являються папули та пузирки.

❕ Одним з проявів ентеровірусів, зокрема й Коксакі, є герпангина (почервоніння горла, біль, сухість та дискомфорт). Батьки часто пов’язують її з герпетичною інфекцією, але це не так, тому протигерпетичні противірусні не є ефективними.

Зазвичай від моменту зараження до перших проявів хвороби минає не більше 10 днів.

Як передається вірус Коксакі?

Найчастіше це фекально-оральний шлях, тобто через брудні руки, їжу та воду. Але бувають випадки, коли це стається повітряно-крапельним шляхом.

Як лікувати Коксакі?

Противірусних при Коксакі з доведеною ефективністю поки, на жаль, не існує. Лікарі підбирають лікування, залежно від симптомів: жарознижувальне, протирвотне, знеболювальне тощо. Висипка зазвичай не потребує лікування та самостійно минає за 12-14 днів, але якщо є зуд, то лікар додає до терапії заспокійливі препарати.

Профілактика. Як не підчепити Коксакі?

В Україні ще немає вакцини проти вірусу Коксакі. Єдиним методом захисту від зараження є особиста гігієна. Тут діють ті самі правила, що й проти інших вірусів: мити руки та не чіпати обличчя. Також варто уникати контактів з хворою людиною.

Записатись на консультацію Валентини Романівни можна через форму на сайті, за допомогою мобільного додатку або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Дмитро Кар’єв — проктолог Багатопрофільної лікарні на Філатова

Опубликовано: 20.08.2024 о 10:59

Автор:

Категории: Блог,Новини

Тэги:

Дмитро Георгійович має понад 25 років стажу і спеціалізується на захворюваннях прямої кишки, операційних та безопераційних методах лікування проктологічних захворювань, ранній діагностиці онкологічних захворювань.

Нагадуємо: починаючи з 40-45 років, профілактичні огляди у проктолога рекомендують навіть тим, у кого немає скарг з боку прямої або товстої кишки. І обумовлена ​​така рекомендація тим, що онкологічні захворювання цих частин шлунково-кишкового тракту на перших порах мовчазні та протікають безсимптомно.

Записатись на консультацію Дмитра Кар’єва можна через форму на сайті, через мобільний додаток або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Програма науково-практичної баріатричної конференції Odrex Bariatric Meeting VI

Опубликовано: 16.08.2024 о 13:34

Автор:

Категории: Блог,Новини

Тэги:

Odrex Bariatric Meeting традиційно буде цікава хірургам, анестезіологам, ендокринологам, дієтологам, гастроентерологам. А цього разу ще й становитиме особливий інтерес для ендоскопістів!

Ми зібрали спікерів з чотирьох континентів, і в рамках конференції на вас чекає насичена дводенна програма, нетипові методики та палкі обговорення.

Зареєструватися для участі як наживо, так і онлайн, можна за посиланням в першому коментарі.

Усі кошти, зібрані за вхідні квитки, ми доповнимо і направимо на допомогу захисникам України.

Odrex Bariatric Meeting відбудеться у співпраці з Українською асоціацією баріатричної хірургії, Одеським національним медичним університетом та Одеським медичним інститутом Міжнародного гуманітарного університету. Якщо у вас з’явилися організаційні питання, пишіть на medhubodrex@gmail.com

Краніопластика з подальшим встановленням 3D-змодельованої пластини черепа

Опубликовано: 15.08.2024 о 16:48

Автор:

Категории: Блог,Відео

Тэги:

Коли черепно-мозкова травма достатньо серйозна, для врятування життя необхідно виконати трепанацію — і видалити частину черепу, щоб головний мозок зумів повноцінно відновитись. На це підуть місяці — а після пацієнт повертаєтся вже за краніопластикою.

Власне, така історія спіткала нашу пацієнтку. Перебуваючи за кордоном, жінка отримала травму голови, внаслідок якої виникла гематома головного мозку. В Європі була проведена трепанація черепа і гематома була успішно видалена. Але це — завжди лиш початок лікування, адже череп при цьому залишають «відкритим» для декомпресії.

Другий етап лікування пацієнтка вирішила проводити вдома — і звернулась до нейрохірурга Odrex Владислава Свєтлицького. Коли пацієнтці вже можна було проводити краніопластику, на місце відсутньої частини черепної кістки вирішили встановити 3D-змодельовану титанову пластину.

Це найсучасніший з трьох розповсюджених методів вирішення проблеми — чому, Владислав Петрович пояснює у відео.

За точною копією черепа пацієнтки була виготовлена пластина та проведена краніопластика. Надвечір після операції пацієнтка прокинулась лиш з незначними скаргами на головний біль, а за два місяці завітала на огляд. Після операції пацієнтка продовжує жити повноцінним життям.

Більш детально про нейрохірургію в Odrex читайте на нашому сайті.

Записатись на консультацію Владислава Петровича ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті: або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Шість років Швидкій допомозі Odrex

Опубликовано: 14.08.2024 о 08:00

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

Про доччину турботу
Володимир Зуніга-Нуньєс
Лікар медицини невідкладних станів

Ми приїхали на виклик із причини падіння тиску. Жінка була бліда, волога, відмічала сухість в роті, загальну слабкість та запаморочення. Спілкуючись, ми дізнались, що у пацієнтки остеохондроз поперекового відділу хребта. Вона самостійно собі призначила міорелаксанти і прийняла добову дозу за раз. Це призвело до медикаментозної гіпотонії. До того ж, аби покращити самопочуття жінка випила таблетки кофеїну. Очікуваного результату це не дало.

Але наполягла на виклику Швидкої не пацієнтка — а донька, яка у телефонній розмові відзначила погіршення мови у матері.

Під час обстеження ми насамперед зробили електрокардіограму, виміряли цукор, провели ректальний огляд, щоб виключити шлунково-кишкову кровотечу, потім оцінили неврологічний стан на інсульт. Далі перейшли до поліпшення стану завдяки інфузійній терапії та введенню адсорбентів, гормонів. На кінець виклику самопочуття жінки значно покращилось, від госпіталізації вона відмовилась, обіцяючи пильно доглядати за собою вдома.

Такі виклики супроводжуються і певною роз’яснювальною роботою. І коли пізніше пацієнтка зв’язалась із нами, то зазначила, що відчуває себе добре і звернеться до сімейного лікаря. Тому частіше дзвоніть батькам і не займайтесь самолікуванням.

Про приховану цінність стандартів і протоколів
Дмитро Панов
Лікар медицини невідкладних станів

Жінка 66 років зламала руку. За кілька днів після травми все ж викликала Швидку допомогу, маючи у Odrex страхування. Коли бригада Швидкої була на адресі, почали звичайне обстеження, яке є протокольним для кожного пацієнта. Це огляд із вимірюванням тиску, пульсоксиметрією, глюкометрією, аускультацією (прослуховування стетоскопом) легень і серця, а також проведення електрокардіографії. І тут ми виявили небезпечне порушення ритму — суправентрикулярну тахікардію. Зазвичай, цей стан характеризується регулярним частим ритмом 130-300 ударів за хвилину, раптовим початком і різким закінченням. Пацієнти відчувають пришвидшене, більше за силою серцебиття, запаморочення, відчуття тривоги, страху. До обстеження жінка не скаржилась на симптоми, а після — все ж зазначила, що напади трапляються 2-3 рази на місяць. До лікаря не зверталась.

У рамках невідкладної допомоги ми діяли за протоколом. Перша лінія лікування — вагусні проби. Це фізичний вплив на блукаючий нерв, який полягає у стимуляції парасимпатичної нервової системи. Якщо лікування ефективне, відбувається зниження частоти серцевих скорочень. Цього не сталось, і тому ми використали варіант із введенням препарату. Стан пацієнтки поліпшився, ми надали рекомендації щодо подальшого догляду.

Отже, перелом поклав початок лікуванню серця. Кажуть же, що все трапляється не дарма.

Про надію до останнього
Микола Ващишин
Фельдшер

Ця історія — про надію, яка дає сили далі рухатися, попри усі перепони. Бригада отримала критичний виклик: хлопчик впав у басейн, коли його дістали за 5-10 хвилин, він вже не дихав. Поруч знаходився лікар, який дістав малюка та розпочав серцево-легеневу реанімацію до приїзду швидкої. На місці бригада виявила, що дитина знаходилася у стані клінічної смерті і ніхто не міг сказати, скільки часу. Відсутні усі життєві показники. Згідно з первинним оглядом, почали діяти за алгоритмом і розпочали серцево-легеневу реанімацію. Щодві хвилини перевіряли ритм — протягом 40 хвилин. Майже всі вже втратили надію, але ніхто не зупинявся. Аж раптом апаратура показала як відновилася серцева діяльність.

Хлопчик вже був підключений до ШВЛ. Він порозовів, але часу радіти не було і його максимально швидко, підтримуючи показники, шпиталізували до найближчої реанімації. Мозок досить довго не насичувався киснем. Кожен із присутніх розумів, що для його здоров’я — це критично. Але він почав дихати, отже надія є. Наразі хочеться вірити, що він оздоровиться і щасливо бігатиме вулицями.

Саме на таких викликах працівники швидкої розуміють, що колись зробили правильний вибір. Усі складнощі та втома йдуть на другий план, коли малюк дихає. Отже, хоча б сьогодні вони виграли двобій між життям та смертю. І виграють ще не раз, бо, крім навичок, знань, обладнання, — мають віру.

Зараз Микола долучився до Збройних сил України. Дякуємо йому та іншим, до маємо можливість працювати тут і зараз. А команду Швидкої допомоги Odrex вітаємо з днем народження і бажаємо наснаги та здоров’я!