Запис на консультації та діагностику, а також результати досліджень у мобільному додатку!

Monthly Archives: June 2024

День донора 2024 в Medical Hub Odrex

Опубликовано: 26.06.2024 о 14:54

Автор:

Категории: Блог,Новини

Тэги:

Ділимось світлинами і запрошуємо долучатися до наступних донацій. Анонси зможете знайти в наших соцмережах.

Друзі, ми провели День донора і зібрали кров для тих, хто цього гостро потребує. Кожен мілілітр в наш час – чиєсь врятоване життя. Закликаємо всіх за можливості донатити – це, до речі, корисно і для здоров’я донорів.

Перелом обох кісток передпліччя: читайте історію юної пацієнтки Василя Фізора

Опубликовано: 25.06.2024 о 15:24

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

Рука у формі зигзагу

«Ми почули голосний крик, вона прибігла, а в неї рука зигзагом, – згадує Олена, мама нашої пацієнтки. – Для мене, як мами, все виглядало катастрофічно».

«Я була з подругою, а коли вона пішла додому, мені стало сумно, і я вирішила пострибати на батуті. Ну і політала!», – пояснює причини того, що сталось, Кіра.

Не вагаючись ані хвилини, батьки відвезли Кіру в Odrex. В приймальному відділенні їй дали знеболювальне та зробили рентген. Після огляду й консультацій педіатра, анестезіолога та хірурга, дівчину відвезли в операційну.

Лікування та відновлення після перелому

В пацієнтки була зламана променева та ліктьова кістка зі зміщенням уламків і з видимою кутовою деформацією. Їй встановили титанові стрижні в кістку після закритої репозиції. На все про все – півтори години. Після операції Кіру відвезли в палату, де вона могла відпочити після важкого дня.

Втручання відбувалось без розрізів – без ушкодження м’яких тканин, судин та нервів – для доступу зробили лише 2 невеликі проколи. Така малоінвазивність забезпечила легкий післяопераційний стан і відновлення – користуватися рукою Кіра змогла одразу після того, як спав набряк та пройшов біль.

«Кіра у нас дуже зібрана. В екстрених ситуаціях злякається, але потім бере себе в руки і діє без паніки. В цей раз саме так і було – ділиться Олена. – Все пройшло без ускладнень, не було ніяких запалень, лише незначний набряк. Ми всім дуже задоволені – і лікуванням, і ставленням. І їжею – сніданок був приголомшливий, як в ресторані».

Операцію проводив ортопед-травматолог, хірург, дитячий ортопед-травматолог Василь Фізор.

Записатись на консультацію Василя Дмитровича ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Як уникнути захворювання на рак шийки матки? Консультує акушер-гінеколог Маргарита Чорненька

Опубликовано: 21.06.2024 о 16:10

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

Як профілактувати РШМ?

♦ Намагатися уникати зараження ВПЛ.

Але це вкрай складне завдання, оскільки понад 85% населення планети має або колись його мали. Використання презервативів під час статевого контакту не забезпечує 100% захист.

♦ Вакцинуватися.

В наш час ми маємо можливість проводити вакцинацію проти ВПЛ використовуючи вакцину Гардасил (і в Odrex також). Вона захищає від високоонкогенних штамів і з високою ймовірністю може попередити розвиток дисплазій та раку шийки матки.

Ідеальний вік вакцинації – 9-14 років, тобто до початку статевого життя (і хлопчикам теж, бо, по-перше, вони можуть бути носіями онкогенних штамів, а по-друге, для них це профілактика раку гортані та інших). У дорослому віці імунізація теж високоефективна — запитайте свого акушер-гінеколога, які вакцини наразі доступні і як пройти щеплення.

♦ Регулярно проходити скринінги у гінеколога.

Рак шийки матки не проявляється болями або іншими помітними симптомами на ранніх стадіях і ніяк не порушує ваш звичний спосіб життя – саме тому такий важливий огляд у гінеколога. З 21 року рекомендується проводити цитологічний скринінг (ПАП-тест), з 25 років – аналіз на ВПЛ. Проте не все разом і не щороку. Якщо результати цитології показують наявність онкогенних штамів AS-CUS, ASC-H, AGC, LSIL, HSIL, варто розробити план подальших обстежень та можливого лікування разом з лікарем.

Акушер-гінеколог Маргарита Чорненька нещодавно відновила прийом в Медичному домі. Записатись на її консультацію можна через форму на сайті, за допомогою мобільного додатку або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

В Odrex дитяча хірургія доступна 24/7 – без вихідних та свят

Опубликовано: 19.06.2024 о 14:30

Автор:

Категории: Блог,Новини

Тэги:

Які операції проводять в Odrex?

  • апендицит,
  • фімоз,
  • варикоцеле,
  • водянка яєчка,
  • крипторхізм,
  • гостре захворювання яєчка,
  • пахова та пупкова кила,
  • оперативна гінекологія (кісти та новоутворення яєчників),
  • хірургія захворювань печінки та жовчного міхура,
  • хірургія кишківника,
  • дитяча проктологія,
  • злоякісні та доброякісні новоутворення черевної, позачеревної області та грудної клітини,
  •  злоякісні та доброякісні новоутворення м’яких тканин та шкіри тощо.

В Odrex доступні операції навіть підвищеної складності.

Маленьких пацієнтів в нашій лікарні оперує дитячий хірург Михайло Тернавський. Лікар дотримується принципу «найкраща операція та, яку не зробили». Тому перед тим, як призначити хірургію, маля ретельно діагностують та зважують всі «за» та «проти». Якщо без втручання все ж не обійтись, його проводять, використовуючи сучасні малоінвазивні методи та новітнє обладнання.

Медичний дім Odrex – це не просто лікарня. Це місце, де вашій дитині забезпечують комфорт та безпеку під час лікування. Маля засинає перед операцією на руках у батьків, і так само на руках прокидається після – і, можливо, навіть не встигає злякатися.

До речі, в Odrex можна оформити річну програму медичної підтримки для всієї родини з опцією «Турбота про дітей 24/7». Програма надає цілодобовий доступ до консультацій фахівців, проведення діагностики та лікування за невідкладних станів.

Дитяча хірургія в Медичному домі доступна 24/7. Звернутись можна через швидку допомогу за коротким номером 9000 або за самозверненням в приймальне відділення за адресою вул. Розкидайлівська, 69/71.

Боротьба з раком IV стадії. Історія пацієнтки нейрохірурга Владислава Свєтлицького

Опубликовано: 17.06.2024 о 11:11

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

«Біль не зменшувався, до того ж додалися нові проблеми – почали слабшати ноги, живіт, спина, – розповідає Юлія. – Болі були, як удари ножем. В місцевій лікарні підтвердили, що в хребті є метастази. Я звернулась до онкологів і продовжила хімієтерапію. Але, якщо чесно, трохи впала духом – я в основному вже могла тільки лежати».

Родичка Юлії знайшла на сайті Медичного дому статтю, в якій описувався схожий діагноз. Жінки вирішили, що треба спробувати.

Видалення метастазів

В Odrex жінці призначили операцію на наступний день після консультації. Під час діагностики виявили, що метастази були в тілах хребців і вже почали проростати в канал, де знаходиться спинний мозок. Це викликало його стиснення, і, відповідно, – ослаблення й оніміння ніг.

«Раніше вважалося, що коли 4 стадія, коли є множинні метастази, то це вже немає сенсу оперувати. Зараз це взагалі не питання – ми маємо можливість покращити якість життя людини, і дати їй можливість боротися із основним захворюванням», – пояснює нейрохірург Владислав Свєтлицький.

Оскільки метастази вже спричинили переломи, то виконати лише декомпресію було б недостатньо, тож Юлії встановили титанову систему в хребет, яка мала його зміцнити. Операцію провели малоінвазивно – без розрізів, а лише через кілька проколів.

Відновлення

На ранок після операції Юлія вже мала повний об’єм рухів ногами у лежачому положенні, а ще за день – хоча і з допомогою, але вже могла ходити. І це при тому, що перед втручанням вона однією ногою взагалі не могла рухати, а іншою – тільки стопою.

«В мене взяли біопсію, чекаю на результати. і, звичайно, буду продовжувати боротьбу з основним захворюванням», – поділилась Юлія.

Детальніше про нейрохірургію в Медичному домі.

Детальніше про онкологію в Медичному домі.

Записатись на консультацію Владислава Петровича ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Міфи та правда про підвищений тиск. Коментує сімейна лікарка Олена Арнаут

Опубликовано: 14.06.2024 о 18:00

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

Міф 1. Підвищений вік у похилому віці – це нормально.

З віком дійсно може незначно підвищуватися тиск через стан судин. Але ключове тут «незначно». Якщо протягом місяця тиск хоча б двічі сягнув 140/90 – є підстави підозрювати гіпертензію (для старших за 80 років ці цифри становлять 150/90).

❕ Гіпертензія у пацієнтів поважного віку успішно лікується. Не варто відкладати консультацію лікаря через упередження про вік.

Міф 2. На гіпертензію хворіють тільки люди старшого віку.

Такий діагноз дійсно частіше виставляють людям похилого віку. Але, на жаль, в молодих пацієнтів, і навіть у дітей, тиск також може підвищуватися до небезпечних позначок.

Міф 3. Для кожного своя норма тиску

Нормальний тиск дорослої людини має бути в межах 90/60 – 140/90. Для осіб старше 80 років – не вище як 150/90.

❕ Якщо вам 50, ваш тиск становить 150/90, і ви при цьому нормально почуваєтесь – вам все одно необхідно звертатися до лікаря. Про це – наступний пункт.

Міф 4. Якщо немає симптомів – немає проблем.

Підвищення тиску може бути причиною головного болю, «мушок» перед очима, запаморочення тощо. Однак не завжди – хвороба може протікати безсимптомно.
«Тихий вбивця» – це якраз про гіпертензію.

Міф 5. Крапельниці раз на рік допомагають нормалізувати тиск.

Універсальних ліків не існує. Тож не варто сподіватися на крапельницю, яка за раз «прочистить судини», «нормалізує тиск» і зробить «детокс». Лікар має зібрати анамнез та провести діагностику, і лише після цього, спираючись на медичні протоколи, виписати лікування. А в протоколах немає пункту про лікування тиску крапельницею.

Міф 6. Харчування ніяк не впливає на тиск.

Ще і як впливає. Дослідження показали, що раціон з підвищеним вмістом солі може викликати виникнення гіпертензії. Норма щоденного споживання солі – від 3 до 5 грамів.

Записатись на консультацію Олени Володимирівни ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Скинув 56 кг і позбавився проблем зі здоров’ям: читайте історію нашого пацієнта

Опубликовано: 13.06.2024 о 12:24

Автор:

Категории: Блог,Статті

Тэги:

Чоловік дотримувався дієти – але позначка на вагах вперто стояла на місці. Так само нікуди не дівались проблеми зі здоров’ям – апное сну, тиск, який сягав 180, проблеми з серцем та печінкою, інсулінорезистентність (і це ще не весь список). Тож в Odrex запропонували радикальне рішення – баріатричну хірургію.

«Діти були за, дружина – спочатку вагалась і була проти. Але мені дуже хотілось, ми порадились, і я все ж наважився. Ані краплі не шкодую про це рішення», – ділиться Андрій.

Початкова вага Андрія становила 158 кг при зрості 176 см. Завдяки лапароскопічній рукавній резекції шлунка – операції, при якій фактично зменшується шлунок, і завдяки цьому ситість настає швидше – чоловіку вдалось скинути аж 56 кг.

«Зараз в мене життя кардинально змінилось. Банально стало легше ходити, нормалізувався тиск. Якщо чесно, відчуття, наче я не тільки кілограми скинув, але й років так 30, – продовжує Андрій. – Я всім дуже задоволений».

Звісно, це серйозна операція, вимагає ретельної підготовки і реабілітації. Але при належному виконанні рекомендацій лікаря результат вражає.

Операцію провів баріатричний хірург Віталій Русаков в команді з хірургами Іваном Безкровним та Володимиром Янком.

Чому баріатрія – оптимальне рішення при ожирінні?

  • Це найефективніший метод лікування. Вага знижується поступово, завдяки чому організм не відчуває стресу.
  • Знижує ризик передчасної смерті на 30-50%.
  • Дозволяє позбавитись до 77% зайвої ваги за 1 рік.
  • Має низький рівень ускладнень (не вищий, ніж при холецистектомії).
  • Може забезпечувати стійку ремісію діабету.

Записатись на консультацію Віталія Вікторовича ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Розвіюємо міфи про травлення із гастроентерологом Миколою Калініченком

Опубликовано: 12.06.2024 о 11:22

Автор:

Категории: Блог,Відео

Тэги:

Чи можна запивати їжу?

Відповідь однозначна – можна. Вчені вже довели, що прийом води під час їди ніяк не впливає на кислотність шлунку та не погіршує якість травлення. Ба більше – людям, які страждають на закрепи, запивання їжі може дати позитивний ефект.

За день треба випити 2 літри чистої води.

Це міф. Рідина, яка міститься в продуктах, теж враховується у добову норму. Але зауважте, що норма у кожного своя і залежить від віку, способу життя, фізичного навантаження, стану здоров’я тощо. Це, звісно, не означає, що можна відмовитись від чистої води – вона потрібна організму. Натомість краще відмовитись від солодких та газованих напоїв.

Глютен – зло.

Це працює тільки для 1-2% людей, бо вони мають алергію на цей білок. Для інших глютен несе користь – він сприяє розмноженню корисних бактерій в кишечнику. Тож якщо у вас немає такої алергії, безглютенова дієта вам не потрібна.

Від лактози варто відмовитись усім дорослим.
Тут так само, як із глютеном. Якщо організм має непереносимість лактози, варто скоригувати раціон. Всім іншим можна не перейматись.

Кава – шкідливо?

Кава – це здоровий напій, який позитивно впливає на здоров’я печінки, на когнітивні функції, має тонізуючий ефект. Але всі ці «плюси» тільки за умови дотримання норми – не більше 2 чашок на день. Інакше можна отримати передозування кофеїну, що негативно вплине на серцево-судинну систему.

При загостреннях серцево-судинних хвороб варто тимчасово відмовитись від кави.

Сіль та цукор не несуть користі організму

Все залежить від кількості. Сіль – джерело натрію і якщо не перевищувати норму, корисна для організму. Для дорослої людини добова норма солі – від 3 до 5 грамів. Те саме із цукром, якщо ви з’їдаєте не більше 6 чайних ложок – ви не шкодите здоров’ю.

Записатись на консультацію Миколи Володимировича ви можете за допомогою мобільного додатку, через форму на сайті або в операторів нашого кол-центру за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30.

Мультифокальний атеросклероз: історія одужання нашої пацієнтки

Опубликовано: 11.06.2024 о 15:36

Автор:

Категории: Блог,Відео

Тэги:

Судинний хірург Андрій Лаври провів стегново-підколінне алошунтування для створення обхідного шляху для кровотоку та ангіопластику – тобто встановив спеціальні стенти. Після лікування Ольга Пилипівна повернулась до звичайного ритму життя і може ходити без болю.

Записатись на консультацію Андрія Андрійовича в Медичному домі на Розкидайлівській, а також в Поліклініці в Южному ви можете через мобільний додаток, через форму на сайті або за номерами: +38 (048) 730–00–30, +38 (096) 380–30–30, +38 (063) 380–30–30, +38 (066) 380–30–30.

25 червня День донора в Медичному домі Odrex

Опубликовано: 10.06.2024 о 11:22

Автор:

Категории: Блог,Новини

Тэги:

Розкидайлівська, 69/71. Medical Hub Odrex (6 поверх корпусу В).
З 9:00 до 14:00.

Хто може здавати кров?

  • вік від 18 до 60 років,
  • вага, більша як 50 кг,
  • відсутність протипоказань:

абсолютних: ВІЛ, сифіліс, цукровий діабет, важкі хвороби серцево-судинної системи, гепатит В та С, будь-яке онкозахворювання, туберкульоз, хронічна ниркова недостатність, псоріаз, епілепсія, судоми, короткозорість більше, ніж – 6, ампутації (крім жовчного та апендиксу), трансплантація, психічні хвороби тощо,

тимчасових: інфекційні захворювання (+ 2 тижні після одужання), грип (+ 2 тижні після одужання), коронавірус (+ 4 тижні після одужання), гепатит А (+ 1 рік після одужання), тату й пірсинг (півроку після процедури), операції (+ пі року після втручання), вагітність (+ півроку після пологів), щеплення «живою» вакциною (1 місяць після процедури) тощо.

Перед донацією ознайомтесь з повним переліком умов на сайті Обласного центру переливання за посиланням: https://ospk.od.ua/you-donor/

Якщо маєте додаткові питання щодо можливості здавати кров, зверніться за консультацією до свого сімейного лікаря.

Як підготуватись до донорства?

  • легко поснідати, але без кави,
  • напередодні не їсти важку смажену, гостру, копчену їжу, молочні продукти, шоколад, банани, яйця,
  • не пити алкоголь за 2 доби до процедури,
  • не палити за годину до та після донації,
  • не приймати за 2 тижні до процедури антибіотики, та за 10 днів – анальгетики та саліцилати.

Донорство крові корисне для здоров’я.

Перед донацією обов’язково зареєструйтесь за номерами: +38 (048) 730-00-30, +38 (096) 380-30-30, +38 (063) 380-30-30, +38 (066) 380-30-30. Не забудьте взяти документи
(можна в Дії).

Після донації запрошуємо на ароматну каву та солодощі!